Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Ganzen belevenNederland - Ganzenland

foto Kolganzen (Harvey van Diek)


Tussen duizenden brandganzen één roodhalsgans ontdekken. Geïmponeerd raken door de enorme aantallen en de sociale eenheid. Genieten van het overweldigende geluid van grote groepen in de lucht. En intussen de winterse kou trotseren met een kop warme chocola in het vooruitzicht. Ganzen kun je op veel manieren ‘ervaren’. Door hun forse formaat en hun verblijf in grote groepen op open land zie je ze niet gemakkelijk over het hoofd. De karakteristieke V-formaties op een heldere najaarsdag kondigen het naderen van de winter aan. Jaarlijks overwinteren in Nederland meer dan een miljoen ganzen! Ons land is dé favoriete bestemming, want het biedt alles waar ze behoefte aan hebben. Meren en rivieren vormen ’s nachts een veilige slaapplaats. In natuurgebieden en het boerenland vinden ze overdag volop voedsel. Kortom: Nederland is ganzenland bij uitstek!Accomodatie

Noordoost-Friesland is het kloppend hart van Goosetrack. In de winter wordt het uitgestrekte landschap bevolkt door tienduizenden wilde ganzen, die in speciaal aangewezen opvanggebieden voldoende rust en voedsel vinden.

Lees meer...
 
GPS routes

Een GPS route in Dongeradeel die u langs de beste ganzenplekken leidt is in de maak.

Lees meer...
 
Ganzenroutes

Tekst over ganzenroutes per auto of fiets volgt nog. Dit zullen routes worden waarop ganzen waargenomen kunnen worden.

Lees meer...
 
Ganzenexcursies

Beleef de ganzen in Noordoost Fryslan met Goosetrack onder de deskundige leiding van een ervaren gids tijdens een excursie! In het seizoen 2008/2009 is het mogelijk om een excursie op maat te boeken.

Lees meer...
 
Hoe kijk ik naar ganzen

GanzenspootersGanzen komen voor in open landschappen met weinig beschutting. Omdat ze in grote groepen leven is er altijd wel een vogel die waakzaam om zich heen kijkt en potentieel gevaar ontdekt. De kans is groot dat ...

Lees meer...
 
De beste ganzen gebieden

De beste ganzengebiedenTegenwoordig overwinteren er zo’n 1,5 miljoen ganzen in Nederland. Ze zijn te vinden in grote groepen –soms wel meer dan tienduizend bij elkaar- in noord, west en zuidwest Nederland. Daar waar uitgestrekte...

Lees meer...
 
naar boven

Inloggen

Agenda