Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Onderzoek aan ganzen
Follow the barnacle goose research in northern Russia live!

Also in 2007 an expedition is organised to the breeding grounds of the barnacle goose at Kolokolkova Bay in northern Russia. Read about this research in our weekly updated weblog.

Look here for the 2008 weblog!

and here for the 2009 weblog!

Lees meer...
 
Onderzoek met satellietzenders

Naast het verzamelen van zichtwaarnemingen van gekleurringde ganzen levert ook het onderzoek met satellietzenders een schat aan informatie op.

Lees meer...
 
Volg live het Brandganzenonderzoek in Noord Rusland

In 2009 is er weer een team van ondezoekers neergestreken aan de baai van Kolkolkova in het noorden van Rusland om onderzoek te doen aan de aldaar broedende Brandganzen. Dit jaar doen er geen Nederlanders mee aan de expeditie en staan onze Russische collega's er alleen voor. Dankzij financiele steun van de Nederlandse ambassade in Moskou konden de Russische counterparts toch weer afreizen naar de verlaten nederzetting Tobseda in dit wonderlijke arctische waddengebied. Hopelijk zijn we volgend jaar wel weer van de partij! Sinds 2002 wordt er in dit gebied onderzoek gedaan aan Brandganzen. Daarvoor zijn onder andere ruim 2000 vogels voorzien van kleurringen die veelvuldig in nederland worden waargenomen. In 2009 worden de grenzen verder verlegd en wordt de wijde omgeving van het studiegebied uitgekamd op zoek naar nieuwe kolonies en ruiplaatsen. Volg de avonturen van onze collega's hier.

Kijk hier voor de weblog van 2008!

Ook in 2007 vond er een expeditie plaats naar de broedgebieden van de Brandgans aan de baai van Kolokolkova in het noorden van Rusland. Volg het onderzoek in deze wekelijks aangevulde weblog. English version.

Lees meer...
 
Levensloop van individuen
Lees meer...
 
Algemeen

ImageOnderzoek aan ganzen vindt al decennia lang plaats. Vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het onderzoek een grote vlucht. Vooral doordat

Lees meer...
 
Ganzen vangen

ImageGanzen vangen is soms relatief gemakkelijk, maar soms is het ook erg moeilijk en arbeidsintensief. Dat verschilt vooral sterk tussen de soorten...

Lees meer...
 
Ganzen ringen

ImageEr zijn verschillende manieren om een vogel te ringen. Van oudsher worden vogels geringd met een metalen ring. Hierop staat een nummer en een adres. Als de...

Lees meer...
 
Voorbeeld Ooijpolder

ImageIn de Ooijpolder bij Nijmegen werden in de periode 1997-2006 ruim 400 Grauwe Ganzen met ringen gemerkt. Een deel van deze vogels kreeg...

Lees meer...
 
naar boven

Inloggen

Agenda