Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Nieuwsarchief
Gezenderde Brandganzen in beweging

De eerste gezenderde Brandganzen zijn aan hun voorjaarstrek begonnen.

Lees meer...
 
Nederlandse onderzoekers aangekomen in Tobseda

Sinds 28 mei 2008 zijn de Russische brandgansonderzoekers Konstantin Litvin, Olga Pokrovskaya en Dimitry Dorofeev weer in Tobseda, aan de monding van de baai van Kolokolkova.

Lees meer...
 
Rudi Drent overleden

Op 9 september 2008 is Rudi Drent overleden. Rudi was een bekende verschijning en gezichtsbepalend in de Nederlandse ornithologie. Vooral het ganzenonderzoek droeg hij een warm hart toe.

Lees meer...
 
Satellietzenders op de terugweg

Van de acht Brandganzen die op 29 januari bij Anjum werden gevangen en voorzien van een satellietzender zijn er nog vijf die gegevens doorsturen. Deze vogels zijn weer op de terugweg en zullen binnenkort ergens in Nederland opduiken.

Lees meer...
 
Brandganzen met grijze ringen

Deze winter (2008-09) worden er in Nederland Brandganzen waargenomen met grijze ringen waarop drie zwarte inscripties. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd bij een aantal waarnemers.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 38
naar boven

Inloggen

Agenda