Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
My Goosetrack


 Dank zij halsbanden en pootringen in een unieke combinatie van kleuren en codes zijn ganzen individueel herkenbaar. De kleuren en codes zijn door een verrekijker of telescoop van grote afstand te zien. Dat heeft al een schat aan gegevens opgeleverd over het wel en wee van individuele ganzen waar vogelonderzoekers en natuurbeschermers dankbaar gebruik van maken. Ook u kunt een bijdrage leveren. Door op kleurringen te letten en de ringgegevens door te seinen werkt u mee aan onderzoek naar en bescherming van ganzen. In ruil wordt u op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de door u ontdekte gans. Genieten van ganzen krijgt zo een extra dimensie! Hier kunt u lezen hoe het werkt.Wie maken Goosetrack?
Lees meer...
 
Ringen en halsbanden

Kleurringen en halsbanden zijn er in vele soorten en maten. Bij Brandganzen zijn zeven verschillende kleuren gebruikt. Halsbanden van Grauwe ganzen komen in tenminste drie kleuren voor.

Lees meer...
 
Invoeren op de website

Om nieuwe waarnemingen direct in te voeren via de website dient u zich eerst te registreren op www.geese.org met een door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Lees meer...
 
Ringen aflezen

De ringen en halsbanden hebben een bepaalde kleur en zijn voorzien van cijfers, letters of streepjes. Hieronder leest u welke combinaties er mogelijk zijn.

Lees meer...
 
Het SMS bericht

Bij het invoeren van de code in het SMS-bericht of op de website, moet rekening worden gehouden met de volgorde. Het sms bericht begint altijd met het code woord GANS.

Lees meer...
 
naar boven

Inloggen

Agenda