Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Satellietzenders laten van zich horen PDF Afdrukken E-mail

Bijna een maand al vliegen er Brandganzen met satellietzenders rond in Fryslan. Zes van de acht zenders geven goede signalen en verhalen van de omzwervingen van hun dragers. In eerste instantie bleven de vogels binnen het ganzenfoerageergebied "De Guozzekrite". Maar sinds vorige week zijn twee vogels vertrokken. Een vogel, LYY8, zit in de ganzenfoerageergebieden langs de Friese IJsselmeerkust, de ander, LKOP, verblijft op de oostkant van het eiland Texel. Dat is verassend, want op Texel werden tot nu toe weinig Brandganzen waargenomen. Het verhuizen van LKOP viel samen met een influx van vele honderden brandganzen op Texel weten lokale waarnemers te melden.

Inmiddels zijn de ringgegevens van de 39 gevangen brandganzen, inclusief de acht vogels met zenders, toegevoegd aan de database van www.geese.org. Hieronder worden de lokaties die de zenders doorgaven tot en met 23 februari weergegeven. Nog een paar dagen wachten en dan zullen de vogels live te volgen zijn.

 
< Vorige   Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda