Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Goosetrack SMS service uitgebreid PDF Afdrukken E-mail

Met ingang van 1 november 2008 is het mogelijk om de ringgegevens van maar liefst vijf soorten ganzen in het veld op te vragen met behulp van een eenvoudig SMS-bericht! Dit was al mogelijk voor gegevens van geringde Grauwe Ganzen en Brandganzen, nu kunt u ook binnen één minuut te weten komen waar een door u waargenomen Rietgans (zowel Toendra- als Taigarietgans), Kolgans of Rotgans vandaan komt. Het waarnemen van wilden ganzen met kleurringen en halsbanden is daarmee weer een stukje leuker geworden! Deze toevoeging is een nieuwe stap in de samenwerking tussen Goosetrack en geese.org. Raadpleeg de SMS-service voor meer informatie over deze uitbreiding.

Er staan nog meer veranderingen op stapel. Binnenkort wordt een zesde soort aan Goosetrack en geese.org toegevoegd: de Kleine Rietgans. Achter de schermen wordt er nu druk gewerkt om de gegevens van deze ganzen in het systeem te zetten. Wanneer dit klaar is zal ook de SMS-service worden uitgebreid. Nog wat verder achter de horizon doemt ook de Kleine Zwaan op als soort die mee gaat draaien. Zwaan kleef aan wordt hier letterlijk genomen!

Nu al  is het mogelijk om via My Goosetrack direct in te loggen op de invoer module van geese.org. Binnenkort komt de invoermodule van Goosetrack helemaal te vervallen en worden alle gegevens ingevoerd op geese.org. Wat zijn de voordelen van deze overgang?  Op geese.org kunnen de gegevens van vijf (straks zes) ganzensoorten worden ingevoerd. Bovendien zijn de ringgegevens en het waarnemingenbestand op geese.org nu vrijwel volledig, zodat u al uw oude en nieuwe waarnemingen handig bij elkaar ziet. Alle waarnemingen die u via Goosetrack heeft ingevoerd worden voor u overgezet naar geese.org. Dit hoeft u zelf dus niet te doen. Uiteraard zullen we u tijdig op de hoogte stellen van de definitieve overgang. Maar u kunt natuurlijk nu al zelf de stap zetten en de invoermodule van geese.org gaan ontdekken. Goosetrack blijft fungeren als de site voor informatie over wilde ganzen, onderzoek en het aflezen van kleurringen en halsbanden.

 
< Vorige   Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda