Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Het SMS bericht PDF Afdrukken E-mail
Het waarnemen van ringen

Bij het invoeren van de code in het SMS-bericht of op de website, moet rekening worden gehouden met de volgorde. Het SMS-bericht begint altijd met het code woord GANS. Daarna volgt de soortcode. Er kunnen ringwaarnemingen van vijf ganzensoorten worden doorgegeven:

 RietgansRIE (Toendra- en taigarietgans)
 KolgansKOL 
 Grauwe GansGRA 
 BrandgansBRA 
 RotgansROT

Wanneer een gans een halsband heeft worden alleen de gegevens van de halsband doorgegeven. Wanneer een gans alleen pootringen heeft volgt eerst de code van de linkerpoot en daarna die van de rechterpoot. Lees meer over de correcte wize van noteren van halsband en pootring codes.

Het SMS-bericht is als volgt opgebouwd:

Gans [spatie] code ganzensoort [spatie] kleur- en codecombinatie ring(en)

stuur vervolgens het SMS-bericht naar 7171

Telefoon met SMS-bericht van Goosetrack
Het SMS-bericht dat u van Goosetrack ontvangt wanneer u een waarneming van een gekleurringde gans hebt doorgegeven

Antwoord van Goosetrack
Zodra u het SMS-bericht heeft verstuurd ontvangt u een SMS terug met gegevens over de door u waargenomen gans, zoals geslacht, ringdatum, ringplaats en de datum van de laatste waarneming. Thuisgekomen kunt u uw tocht herbeleven met een bezoek aan http://www.goosetrack.nl/ Hier kunt u meer gegevens invoeren (bijvoorbeeld de plaats waar u de gans gezien heeft). Gebruik hiervoor de code die in het SMS-bericht staat.
Voor het verzenden van de SMS betaalt u de normale kosten voor SMS-berichten aan uw provider. Voor het ontvangen bericht betaalt u slechts € 0,25. Dit bedrag dekt de kosten voor de SMS service en de website. Er wordt geen winst gemaakt.

 
< Vorige
naar boven

Inloggen

Agenda