Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Ganzenexcursies PDF Afdrukken E-mail
Ganzen beleven

Beleef de ganzen in Noordoost Fryslan met Goosetrack onder de deskundige leiding van een ervaren gids tijdens een excursie! In het seizoen 2008/2009 is het mogelijk om een excursie op maat te boeken.

Goosetrack - excursies in Noordoost Fryslan                                                                         

Tijdens deze bijzondere excursie laten we u kennis maken met de overwinterende ganzen in het Noordoost-Friese landschap en met het unieke project Goosetrack. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u op pad om geringde, wilde ganzen te bekijken, te leren herkennen en ‘af te lezen’. Datum, lengte en inhoud van de excursie worden in overleg overeengekomen. Aan de hand daarvan wordt de prijs bepaald. Doorgang is alleen mogelijk bij voldoende deelname en afhankelijk van de beschikbaarheid van de excursieleiders. Een lezing, hapjes en drankjes bohoeren ook tot de mogelijkheden.

Door gebruik te maken van sms en uw mobiele telefoon kunt u toegang krijgen tot een databestand met interessante gegevens over geringde ganzen, zodat al tijdens de excursie informatie opgevraagd kan worden over bijv. de ringplaats, geslacht en leeftijd van de door u waargenomen ganzen (ook zonder mobiele telefoon kunt u natuurlijk mee op de excursie). Naast duizenden ganzen verzekeren wij dat u ook veel andere boeiende vogelsoorten zult zien en wellicht bijzonderheden als slechtvalk, blauwe kiekendief en sneeuwgors.

Met bijna één miljoen overwinterende ganzen is Friesland ganzenprovincie nummer één in Nederland. Met name in noordoost Friesland worden ongekend hoge concentraties ganzen waargenomen. Sommige van deze wilde ganzen zijn voorzien van een halsband of kleurring met een unieke  code. Biologen maken van deze merkmethoden gebruik om individuele ganzen gedurende hun hele leven te volgen om zo belangrijke informatie te verzamelen over trek, verspreiding, overleving en reproductie. Voor het verkrijgen van deze gegevens zijn deze biologen grotendeels afhankelijk van ringwaarnemingen van het publiek. Door mee te doen aan deze excursie kunt u op een leuke en actieve manier bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek.

Waar?
De excursies vinden plaats in de omgeving van Anjum in Noordoost Fryslan. Exacte tijd en plaats worden in overleg met u afgesproken.

Aanmelden
U kunt uw interesse voor een excursie aanmelden met het aanmeldingsformulier.

 
< Vorige   Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda