Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Accomodatie PDF Afdrukken E-mail
Ganzen beleven

Noordoost-Friesland is het kloppend hart van Goosetrack. In de winter wordt het uitgestrekte landschap bevolkt door tienduizenden wilde ganzen, die in speciaal aangewezen opvanggebieden voldoende rust en voedsel vinden.

Noordoost-Friesland is het kloppend hart van Goosetrack. In de winter wordt het uitgestrekte landschap bevolkt door tienduizenden wilde ganzen, die in speciaal aangewezen opvanggebieden voldoende rust en voedsel vinden. Maar de streek heeft meer te bieden dan ganzen alleen. Het beeld in het Noordoost-Friese landschap wordt bepaald door terpen, dijken en sluizen, maar ook door groen grasland, grazend vee en fraaie boerderijen. De weidse vlakten van de wadden en het Lauwersmeer zijn een eldorado voor ‘natuurminnaars’. Onder de lijn Dokkum-Kollum begint het Woudengebied met het al even prachtige coulissenlandschap. Kortom, wie van cultuur èn natuur houdt, kan zich ‘bovenin’ uitstekend vinden.

Oudste cultuurlandschap van Nederland
Noordoost-Friesland behoort tot het oudste cultuurlandschap van Nederland. Al ver vóór onze jaartelling waagden zich de eerste bewoners in dit gebied. De terpen zijn daarvan de meest zichtbare bewijzen. In de middeleeuwen werden de dijken aangelegd. In eerste instantie waren de dijken defensief, bedoeld om een stuk land tegen overstromingen te beschermen. Later, vanaf de 13e eeuw, werd de bedijking meer offensief. Achter nieuwe dijken werd het water teruggedrongen en het kwelderland ingepolderd. Waar eens het water stroomde, bepalen eindeloze akkers en monumentale boerderijen nu het gezicht. Lees meer over deze boeiende streek met zijn sfeervolle terpdorpen op de grens van land en water.

Eten, drinken en overnachten
Om volop te kunnen genieten van de ganzen, de streek, en alle bezienswaardigheden raden we een meerdaags verblijf aan. Overnachtingsgelegenheid in de regio Noordoost-Friesland vindt u gemakkelijk met de zoekfunctie. Een kopje koffie, broodje of drie-gangen menu kunt u hier gebruiken.

 
Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda