Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Invoeren op de website PDF Afdrukken E-mail

Om nieuwe waarnemingen direct in te voeren via de website dient u zich eerst te registreren op www.geese.org met een door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Eenmaal geregistreerd kunt u onbeperkt inloggen om informatie of waarnemingen toe te voegen, waarnemingen te bekijken van uw ganzen en nog veel meer.

waarnemingen toevoegen
Naast het doorgeven van waarnemingen van gekleurringde ganzen via een SMS-bericht in het veld kunt u ook direct nieuwe waarnemingen doorgeven op de website. Dit doet u door in te loggen op www.geese.org en in het menu links onder toevoegen voor waarnemingen te kiezen. Hier vindt u tevens de online help waar u informatie krijgt over hoe u de verschillende soorten ringen en halsbanden kunt invoeren. Deze informatie vindt u ook onder ringen aflezen.

U wordt eerst gevraagd algemene informatie over de waarnemer(s), datum en tijd en overige informatie in te vullen. Ook geeft u hier aan om welke soort het ging. Vervolgens kunt u de lokatie van de waarneming aanwijzen op een kaart. U voert dan de code(s) (maximaal vier posities) in en geeft bij elike vogel aan of het een pootring danwel een halsband betrof (let op: bij halsbanden dient u ook direct de kleur aan te geven). Voer de code in op de standaardwijze zoals uitgelegd onder ringen aflezen. Anders zal de code niet gematched kunnen worden met de juiste ringgegevens.

Standaard wordt aangegeven dat het om een waarneming van een levende gans ging, maar u kunt hier ook aangeven dat het een dode vogel betrof. Ook kunt u nog opmerkingen kwijt over de waarneming en aangeven wat de vetscore was. Voor de echte liefhebber is er de mogelijkheid om relatie gezien aan te vinken. U kunt dan in een vervolgscherm ook nog aangeven wat het geslacht van de gans was, hoeveel jongen er aanwezig waren, en wat de partner van de gans was.

 
< Vorige   Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda