Laatste nieuws:

Weblog brandgansonderzoek Rusland 2009

Ook in 2009 is er weer een expeditie naar de baai van Kolkolkova georganiseerd. Volg de avonturen live op de weblog.

Lees meer...
 
Brandganzen geringd in de Jan Durkspolder

Op zaterdag 4 juli 2009 zijn er Brandganzen gevangen in de Jan Durkspolder, onderdeel van het Fryske Gea gebied "De Alde Feanen" in Friesland.

Lees meer...
 
Samengaan met www.geese.org geslaagd

Op woensdag 18 februari 2009 is de invoermodule van Goosetrack afgesloten. De laatste stap in het samengaan van Goosetrack en www.geese.org is daarmee een feit.

Lees meer...
 
Woensdag 18 februari overstap naar www.geese.org

Op woensdag 18 februari 2009 wordt de invoermodule van Goosetrack definitief afgesloten. Na die dag is het uitsluitend mogelijk uw waarnemingen van gekleurringde ganzen in te voeren op www.geese.org.

Lees meer...
 
Levensloop van individuen PDF Afdrukken E-mail

Van een aantal individuele ganzen wordt hier de levensloop geschetst.

GJ77 (Berend Voslamber)
GJ77 (Berend Voslamber)

Als eerste voorbeeld geven we een kaart en een beschrijving van het leven van GJ77. Deze vrouwelijke Grauwe Gans is in 1998 in de Ooijpolder geboren. Op 13 juni van dat jaar werd ze geringd. Het bleek later dat we hier een jong uit een grote familie te pakken hadden. In totaal had GJ77 nog 10 broers en zusters. Dat is erg veel voor een Grauwe Gans. Normaal bestaat een familie met uitgevlogen jongen uit ongeveer 6 individuen. Tot februari van het opvolgende jaar bleef GJ77 bij ouders en broers en zusters. Vanaf half februari trok ze in haar eentje rond door de Ooijpolder. Vanaf mei 1999 had ze wat los-vaste relaties. Soms vloog ze met een partner rond, dan was ze weer alleen, maar vanaf begin januari 2000 had ze dan toch de ware gevonden. Vanaf dat moment werd ze vrijwel steeds samen met een partner gezien. Nu in 2006 is GJ77 acht jaar oud en heeft ze voor het eerst gebroed. Ze had een nest met niet minder dan 12 eieren. Maar zoals zo vaak met dat soort nesten gebeurt, de eieren kwamen niet uit. Afwachten dus maar wat 2007 gaat brengen.

Plekken waar GJ77 is waargenomen.
Plekken waar GJ77 is waargenomen. De vogel zit voornamelijk in een vast deel van de Ooijpolder bij Nijmegen. Ze is zelfs meestal op hetzelfde perceel aan te treffen.

 

 
< Vorige   Volgende >
naar boven

Inloggen

Agenda